Penggunaan diet kolonoskopi

Kolonoskopi dalam amalan: sejarah kehidupan dan maklum balas pesakit

Adalah penting untuk memerhatikan penghidratan sebelum prosedur. Sudah tentu setiap orang yang perlu menjalani kolonoskopi, sepatutnya mempunyai pil tidur atau ubat penenang biasa pada malam sebelumnya. Terutama kerana untuk memajukan kolonoskop ke bahagian jauh usus besar - kolon dan cecum dengan lampirannya, proctologist akan meminta pesakit untuk beralih dari sebelah kiri, di mana peperiksaan itu bermula, ke punggungnya.

Lihat bagian Apa yang baru di kolonoskopi Yang mengikuti. Tetapi 2 hari sebelum prosedur pencuci mulut ini juga akan menyerah. Ini membawa kepada pembersihan usus halus dari semua kekotoran.

Mengenai prosedur Sebelum anda memutuskan untuk memeriksa usus anda dengan baik dan pastikan bahawa tiada tumor dalam rongga mukusnya, anda harus tahu jawapan kepada persoalan bagaimana kolonoskopi dilakukan dan sama ada ia mungkin untuk menggunakan tidur ubat semasa prosedur.

Pemenuhan syarat-syarat ini dengan idealnya akan menyediakan badan untuk apa-apa jenis anestesia. Ubat itu dicairkan dengan air masak pada kadar 1 sachet seliter, dan jumlah keseluruhannya mabuk setiap jam, jumlah larutan yang diperlukan ialah 1 liter setiap 25 kg berat pesakit.

Tumor dan neoplasma juga boleh dikesan dengan kolonoskopi. Pada waktu petang, ubat itu perlu diambil tidak lewat daripada 19 jam, pagi - sehingga 7 jam.

Apa yang anda boleh makan sebelum kolonoskopi: Doktor perlu menjawab secara terperinci soalan pesakit apa yang menyembuhkan dan juga membantu melakukan semua langkah persediaan yang betul, yang akan membawa masuk keadaan yang tepat bukan sahaja usus itu sendiri, tetapi juga organisme secara keseluruhan sebelum mengambil anestesia.

Jika seseorang yang mengalami kesukaran mengalami diet tanpa slag dan sentiasa mahu makan, maka anda boleh membuat makanan ringan kecil dengan biskut biskut, yang mudah dicerna. Prosedur ini tidak menyenangkan, agak menyakitkan, tetapi kadang-kadang perlu. Jika semasa pemeriksaan anestesia seperti itu tidak mencukupi, anestesiologi boleh meningkatkan dos ubat dan memindahkan pesakit kepada anestesia umum.

Kolonoskopi tanpa anestesia

Kelonggaran mental yang dihasilkan membolehkan anda melakukan prosedur tanpa trauma terhadap kesan jiwa dan tanpa rasa sakit. Masakan pedas dan pedas yang terlalu banyak.

Sempit-band pencitraan menggunakan panjang gelombang cahaya khusus yang meningkatkan pola pembuluh darah kecil yang terletak tepat di bawah lapisan usus besar.

Berikut adalah beberapa pilihan menu untuk diet khas. Saya tidak berbuat demikian. Lemak lemak dan mendidih perlu dikecualikan daripada diet. Perasa dan sos pedas. Mana-mana jenis minuman beralkohol, termasuk bir. Sisa apapun dalam usus besar Anda dapat mengaburkan pandangan usus besar dan dubur Anda selama pemeriksaan.

Walau bagaimanapun, tidak mungkin di semua pejabat proktologi, sebagai contoh, tidak ada ahli biologi anestesi dalam jadual kakitangan. Untuk hari adalah disyorkan untuk makan makanan ringan di bahagian kecil, secara beransur-ansur meningkatkan jumlah makanan yang dimakan kepada nilai awal.

Kami harus mengelola pinjaman gaji kami secara efektif dan efisien dan bukan pinjaman gaji yang akan mengelola kami. Kami, jika pesakit mempunyai keadaan sedemikian, harus memberitahu doktor mengenainya, dan prosedur itu harus dilakukan di bawah anestesia umum.

Jika ahli pediatrik telah membenarkan kolonoskopi sejenis sedatif untuk kanak-kanak, maka bayi tidak akan mempunyai sindrom kot putih pada masa akan datang, di mana ketakutan doktor hadir. Bagi pesakit yang mengharapkan apa-apa jenis anestesia, seduksen atau Relanium ditetapkan.

Pada masa yang sama aspirasi digunakan - inflasi jabatan yang diperlukan dari usus dengan udara. Saya minum 2 liter pada sebelah petang, pada awal pagi 1. Walau bagaimanapun, ia terpulang kepada doktor untuk memutuskan cara melakukan kolonoskopi dengan atau tanpa anestesia, yang lebih baik untuk setiap pesakit individu.

Dengan sendirinya, anestesia untuk mana-mana kolonoskopi ditunjukkan jika pesakit terlalu sensitif. Perusahaan kredit sebenarnya memberi kita keuntungan dari keraguan, paling tidak yang dapat kita lakukan sebagai imbalan adalah meminjam atau meminjamkan uang tunai yang kita butuhkan saja dan membayarnya tepat waktu.

Kolonoskopi di bawah anestesia umum Pemeriksaan usus adalah subjek yang teliti bagi setiap orang. Dokter akan mengabarkan kepada Anda apa yang mereka temukan di usus besar Anda saat kolonoskopi dan mendiskusikan dengan Anda pengobatan atau tindak lanjut apa yang Anda perlukan.Para peneliti di Mayo Clinic di Rochester, Minn, telah mengembangkan alat penilaian keterampilan baru untuk trainee kolonoskopi.

Sebuah laporan tentang pengembangan dan validasi Perangkat. Kolonoskopi virtual adalah teknik yang menggunakan computerized tomography (CT) scan untuk mendapatkan gambar dari usus besar yang mirip dengan pandangan usus besar diperoleh melalui pengamatan langsung kolonoskopi.

Gambar-gambar yang dibangun menggunakan gambar CT sehingga mereka tidak mewakili gambar yang benar. Mereka adalah gambar virtual. Handbag Danier Garut Melayani Pemesanan Partai Besar Design dan Model dari Anda. Menjaga Kebersihan Membutuhkan Penggunaan Sarung Tangan Yang Tepat.

pembatasan dalam diet, diet yang tidak termasuk proses pembentukan gas, kotoran yang melimpah, yang ditunjuk tiga hari sebelum pemeriksaan; pembersihan usus dengan penggunaan obat-obatan; penghapusan mekanis dari isi dengan enema. Kolonoskopi yapılacak günün bir önceki akşamı, Saat ’da İKİ KUTU X-M diyet ml solüsyon adlı ilacı ya birden yada azar azar içip bitirin.

Penggunaan diet kolonoskopi
Rated 4/5 based on 43 review