Cara buat spageti diet

Panaskan 1 sudu besar minyak zaitun dengan sudu sederhana tinggi. Didihkan air bergaram dan masak g linguine jadi al dente ikut arahan di pembungkusan. Setelah ia kelihatan seperti lembut dan hampir masak, masukkan 4 ulas bawang putih cincang dan g cendawan yang dipotong dadu.

Aduk-aduk hingga berubah warna. Kemudian masukkan pasta spaghetti, aduk hingga tercampur rata lalu siap untuk disajikan. Masukkan 1 cawan articok dan g bayam ke dalam kuali. Nah, itu dia 6 resep olahan pasta yang kamu bisa coba di rumah saat ini juga.

Tambah 4 cawan bayam segar dan tutup kuali dengan tudungnya selama 2 minit. Semoga kalian yang sedang kesulitan mencari tahu bagaimana cara membuat spaghetti bisa terbantu setelah membaca resep yang sudah Umi berikan diatas. Tambah 1 cawan lobak merah dihiris dan 1 cawan kacang.

6 Olahan Pasta Mudah dan Murah yang Bisa Kamu Bikin Sendiri di Rumah

Masak minit hingga bawang merah jadi lembut. Setelah itu aduk hingga terlihat berubah warna. Tambahkan garam dan merica sesuai selera.

Campuran itu dipindahkan ke dalam mangkuk yang mempunyai 2 cawan keju cottage rendah lemak. Selepas itu, letakkan ia di pinggan. Masukkan pasta ke dalam saus carbonara, aduk hingga rata. Langkah pertama dalam resep spaghetti carbonara tentu saja dengan menyiapkan pastanya terlebih dahulu.

Setelah itu tambahkan oregano dan basil. Masukkan pasta yang sudah ditiriskan ke dalam saus. Satu pak Spaghetti La Fonte bisa dinikmati untuk empat orang. Kira-kira 20 menit. Tambahkan keju parut, garam, dan merica secukupnya. Panaskan minyak, tumis bawang putih serta bawang bombay hingga harum.Juga buat anda yang sudi ziarah.

Mungkin sesetengah resepi di sini cara masak dan ramuannya berbeza antara kita. Sebenarnya, tiada apa yang salah dalam resepi kerana kita masing-masing ada cara sendiri. Memasak mengikut kreativiti tanpa memandang rendah hasil dari orang lain. Jom masak! Bermulanya perjalanan blog, 16 Jun Author: Sue.

Sebab tu kalau tengok menu yang amalkan diet, ramai yang makan spaghetti menggantikan nasi putih. hehe. Yang berpuasa pun, kalau nak sahur, boleh cuba makan spaghetti kan. Mudah nak masak. Yang berpuasa pun, kalau nak sahur, boleh cuba makan spaghetti kan. Spaghetti carbonara enak dan lezat yang kalian buat sudah bisa dinikmati bersama keluarga di rumah.

Enaknya spaghetti carbonara dimakan langsung tapi jika kalian ingin menambah nasi putih tidak apa-apa jika kalian suka. Bagaimana? Mungkin rumit yah cara membuatnya?

Namun Umi yakin jika kalian berniat ingin membuatnya kalian bisa dengan mudah membuat spaghetti dengan rasa yang enak.

Resep Spageti

Spaghetti gurih dan enak yang kalian buat sudah bisa dinikmati dengan keluarga dirumah. Mungkin memang terlihat sulit ketika kalian ingin membuatnya.

Resep Spaghetti

Namun jika memang kalian berniat mebuatnya Umi yakin kalian bisa mendapatkan hasil yang sempurna, asalkan mengikuti langkah yang. · Perkongsian cara mudah dan cepat memasak spaghetti vsfmorocco.com: siti nur azimah.

Spaghetti sebenarnya berasal dari Italy. Tetapi walaupun berasal dari Italy, spaghetti ini sudah sangat populer bagi masyarakat Indonesia. Bahkan spaghetti telah menjadi masakan andalan para anak kost karena memang memasak spaghetti sangat praktis.

Cara buat spageti diet
Rated 5/5 based on 72 review